Geschiedenis

Stakebrand is al jaren een familiebedrijf dat overgaat van generatie op generatie. Het familiebedrijf stakebrand-100jaar.pngis oorspronkelijk gestart in Amsterdam als kunstsmederij in 1888. Sinds 1902 is Stakebrand zich gaan specialiseren in theatertechnieken. In 2002 heeft het bedrijf het 100-jarig bestaan mogen vieren en daarbij het predicaat Koninklijk Hofleverancier ontvangen.

Na 100 jaren lang ervaring in het vak is Stakebrand bv met de nodige jaren explosief uitgegroeid naar een bedrijf met een personeelsomvang van 78 personen, waarvan Han Stakebrand als 4e generatie. aan het hoofd stond.

In 2009 is het bedrijf in zwaar vaarwater terechtgekomen en uiteindelijk is het een zinkend schip geworden. Meer dan 100 jaar Stakebrand was toen voorbij. In België was destijds al een paar jaar een bedrijf opgericht Stakebrand BVBA voor de Belgische markt te dienen van kleinere projecten en werken werden dan in onder aanneming uitgevoerd door het Nederlandse Stakebrand BV. Beide bedrijven stonden geheel los van elkaar. Toen het faillissement van Stakebrand BV was uitgesproken zou dit familiebedrijf van de aardbodem worden verwijderd en is er contact gezocht met de eigenaar van Trekwerk, Reind Brackman. Mede door zijn inzet en waar Han hem ook altijd dankbaar voor zal zijn, is het complete bedrijf in Heeze overgenomen en is Han in loondienst gekomen van Trekwerk Staal BV met als handelsnaam Stakebrand TWS.

Onze deskundigheid en ervaring wordt daar in gebruikt, doch heeft de privé situatie het er toe moeten leiden dat Han een andere wending heeft moeten nemen in zijn leven.

Dit is één van de redenen waarvoor hij gestopt is bij het Nederlandse bedrijf en als zelfstandige weer verdergaat met de 12 jaar oude Stakebrand BVBA, waarin hij zich specialiseert in kleine projecten en de flexibiliteit kan geven waar Stakebrand bekend voor stond. Het afgelopen jaar heeft Stakebrand BVBA diverse kleine installaties met succes afgerond.

Naamsverandering

Na het faillissement van Stakebrand BV is de naam Stakebrand toch blijven bestaan in het theaterwereldje. Uit eerbetoon aan het oude Stakebrand BV heeft Reind de naam Stakebrand behouden destijds. Nu blijkt in de praktijk verwarring te ontstaan tussen de gelijkwaardige namen van de bedrijven Stakebrand BVBA en Stakebrand TWS.

In gezamenlijk overleg is besloten dat wij niet meer onder de naam Stakebrand BVBA verder handelen. Wij hebben het bedrijf een volledig nieuwe naam gegeven, maar met dezelfde kwaliteiten als Stakebrand BV vroeger bezat. StaPoTech BVBA is de verkorte naam van Stakebrand Podium Technieken. StaPoTech wil zich volledig richten op de kleinere projecten, arbo aanpassingen, constructiewerken en advisering.