Portfolio

Musis Sacrum Arnhem

In 2017 is er hard gewerkt in het Musis Sacrum Arnhem. Voor Stapotech wel het grootste project tot nu toe. Deze concertzaal bevat 6 trommeltrekken met een sencillo besturing. Een aantal grote lichtbruggen en een aantal kleinere werkbruggen. Op de vloer deden we ook werkzaamheden, zo heeft deze zaal 9 beweegbare vloeren. Het podium bestaat uit 3 grote vloeren variabel tot een hoogte van 2m aangedreven met spira's. Voor het podium zijn 3 orkestbakliften. Deze zakken tot 6m diep en komen 1,5m tot boven de vloer uit. In de zaal is een vloer gebouwd die zowel in vlakke zaalstand kan staan als in een schuine helling. Deze helling is voorzien van spindels. Doordat deze vloer schuin kan staan is er bij de inkom ook een hefvloer ontworpen met daarin 2 treden trappen. Deze vloer kan ook vlak gebruikt worden.

Na dit grote project zijn we begonnen aan de oude zaal te renoveren. Hier zijn 3 trommeltrekken geplaatst en verschillende takelvoorzieningen boven op de zolder.

 

IMG-20160629-WA0004.jpgIMG_9284.jpgIMG_9282.jpg20170324_144026.jpgIMG_9311.JPGIMG_9312.JPGIMG-20171220-WA0037.jpgIMG-20171220-WA0035.jpgIMG-20171220-WA0023.jpgIMG-20171220-WA0018.jpgIMG-20171220-WA0020.jpg

Castellum Hoge Woerd , De Meern Utrecht

In de Meern is een splinternieuw gebouw geplaatst met daarin een theaterzaal. Wij hebben hier een takelbesturing geleverd waaruit ook 2 trommeltrekken bediend kunnen worden. De besturing is opgebouwd zodat het makkelijk te bedienen is en werkt met kleuren zodat een groep goed kenbaar is. In totaal hebben we 14 kettingtakels geleverd met stroomrails, twee trommeltrekken, de besturing, de trussen en de nodige fundatie die nodig was.

Cc. het Vondel Halle

In Cc het Vondel in Halle hebben we de oude handtrekkenwand gesloopt en een nieuwe elektrische installatie geplaatst. In totaal zijn hier 18 regelbare trommeltrekken geplaatst. Hier werd een centrale regelaar voor alle trekken toegepast. Na de sloopwerken diende er eerst een hele fundatie aangebracht te worden boven de bestaande rollenzolder. Ook hebben we het filmscherm elektrisch gemaakt en deze teruggeplaatst.

20150907_164454.jpg

De Leest Waalwijk

De leest in Waalwijk, bouwde een volledige nieuwe kleine zaal aan het bestaande gebouw. Deze zaal bevat een bruggencomplex en een 5-tal trommeltrekken. Deze trommeltrekken zijn centraal regelbaar.

Corrosia Almere

In Almere hebben we ook een werk gedaan. Hier hebben we 2 bruggen verbreed tussen de bestaande bruggen. En we hebben hier 6 trommeltrekken geplaatst tegen de bestaande fundatie. De trekken hebben een vaste snelheid. Als extra opdracht hebben we op de bestaande bruggen overal schopranden geplaatst. Ook leverde we 4 kettingtakels.

Scholen van morgen Oostende

In Oostende bouwen ze een grote nieuwe school. Hier hebben wij in november-december alle fundatie balken al aangebracht. In 2016 kwam aan deze fundatie en bruggencomplex en 12 trommeltrekken. De hijsinstallatie wordt aangestuurd door onze besturing Sencillo. De kinderen kunnen in deze zaal alles gaan leren wat met theater en techniek te maken heeft.

20160425_101733.jpg

Cc De Plomblom  Ninove

Cc De Plomblom in Ninove gaat stapje voor stapje van hun handtrekkenwand af. Dit jaar hebben we 4 elektrische trekken geplaatst als vervanging van 4 handtrekken. De trekken zijn opgebouwd uit trommels. Vorig jaar plaatste we ook al eerder een prosceniumtrek.

Markant Uden evenementenhal

We hebben aan een aanbesteding mogen meedoen voor de nieuwe evenementenhal te Markant Uden. Daar we een startend bedrijf zijn is de financiering moeilijk te realiseren in de deze tijd. We hebben met Maarten Prinssen, directeur van Markant, een prachtige regeling kunnen treffen. Gesteund door het theaterpersoneel hebben wij de opdracht mogen werven met een order grootte van €180.000 euro.

Tijdens de gesprekken met Maarten zijn we tot een fantastische regeling kunnen komen. De opdracht grootte is opgedeeld in termijnen waarbij wij konden factureren gedurende de opdracht verstrekking en oplevering. Deze betalingen werden binnen de 8 dagen betaald na aftrek van een betalingskorting. Er was al een bedrag van ruim €160.000 euro  betaald voor we met de eigenlijke montage aanvingen.

Tegenover dit bedrag was geen enkele garantie afgegeven, deze ging alleen op vertrouwen. Deze werkwijze is iets wat je tegenwoordig niet vaak meer meemaakt. Wat wel een feit is is dat Markant Uden ons door de moeilijk financiële periode heeft heengetrokken. Hiervoor blijven we Maarten Prinssen altijd dankbaar.

Uden is er klaar voor.


Odeon Zwolle

Na een grondige revisie kan deze schaarlift ook weer gebruikt worden in schouwburg Odeon in Zwolle. Deze schaarlift heeft een volledige nieuwe opknapbeurt gehad met daar bovenop een roestvrije behandeling. Het ziet er weer als nieuw uit.

Buikerslootkerk Amsterdam

Voor de stichting Buikerslootkerk hebben we een lichttrek in de kerk moeten plaatsten. Deze lichttrek kan 150kg tillen en is bevestigd aan de bestaande spanten.

Heerde

In Heerde is een nieuw cultuurcentrum gebouwd. Wij hebben onze installatie in twee fases gebouwd. Eerste fase bestond uit een brugcomplex met twee zijbruggen en drie tussenbruggen. De tweede fase die nu nog bezig is zijn zeven elektrische trekken. In de foyer heeft men ook enkele vaste buizen gekregen. En buiten is een schaarlift geplaatst voor een goede toe-en afvoer. In de volgende editie zal het eindresultaat te zien zijn.

IMG-20150109-WA0003.jpg

Gc. Den Bussel Keerbergen

In de gemeente Keerbergen staat een nieuw gemeenschapscentrum. GC Den Bussel. Hier hebben wij een zestal trekken gehangen. De trekken worden bediend door middal van een knuppel en knoppen op een kast. Daarbij hebben we ook alle doeken geleverd en de ophanging hiervoor. In de zaal hebben we een zelfoptrekkende truss gemonteerd met daarop twee keer een flip-flop. Een leuke zaal is het vast en zeker geworden.

Gc. de Kroon Kaulille

De Kroon in Kaulille heeft 22 elektrische trekken. Dit is het eerste systeem waar een centrale regelaar is toegepast. In het project is wat engineering te pas gekomen door de kleine ruimte en het grote aantal trekken.

20140919_235240.jpg20140919_223755.jpg

Muziekgebouw Eindhoven

In de kleine zaal van het muziekgebouw in Eindhoven hebben we zes flip-flops geplaatst op de bestaande trussen. En de trussen een opnieuw bekabeld met nieuwe CEE-contactdozen.

Biest-Houtakker

Biest-Houtakker was een gemeenschapcentrum waarin een vaste roedes gehangen zijn en een voorgordijn. Deze zijn rechtstreeks aan het bestaande spant gemonteerd.

Doornroosje Nijmegen

Doornroosje heeft een speciale handliertrek.

Stadschouwburg Sittard

De stadschouwburg Sittard zijn we bezig geweest in de kleine vernieuwde zaal. We hebben trommeltrekken herplaats en hier nieuwe motoren op toegepast.Ze voldoen weer aan de normen . Ook zijn er nieuwe roedes geplaats. Dit zijn vlakke trussen geworden. De staaldraden zijn vervangen.

20140908_120834.jpg

Garenspinnerij Gouda

In de Garenspinnerij in Gouda hebben we een leuke klus gemaakt. Men heeft hier nu een zaal waar 4 gondels hangen, verder 7 gemotoriseerde trekken en enkele vaste trekken. Alles is gemonteerd aan een bol dak. Stapotech heeft dit project op zeer korte tijd moeten engineren, produceren en monteren. Maar het resultaat mag er zijn. Naast deze zaal hebben we ook nog een meerwerk gekregen voor een vast grid in da danszaal.

20140218_173436 (Mobile).jpg

De Schalm Veldhoven

Theater de Schalm in veldhoven heeft in 2015 een grote verbouwing ondergaan. Men heeft de grote zaal in een nieuw kleurtje gezet met daarbij de nodige aanpassingen dat alles weer veilig en fijn werkt. Wij hebben hier twee zijbruggen geplaatst tussen de portaalbrug en de bestaande zaalbrug. ook de portaalbrug is vernieuwd. Deze is nu breder en flexibeler waardoor werken makkelijker word. Alle staaldraden van de bestaande trekken zijn vervangen en opnieuw afgesteld. En er is een trommeltrek geplaatst voor het wegtrekken van het horizondoek.

Ook de kleine zaal heeft een flinke opknapbeurt gekregen. De bestaande kleine zaal is omgedraaid. Hierdoor is er een smaller podium ontstaan en een bredere tribune waardoor er meer zitplaatsen zijn. Wij hebben hier vier trommeltrekken geplaatst, vaste trekken en vaste podiumstukken. Ook het bestaande filmdoek hebben we op maat gemaakt aan de nieuwe afmetingen van de zaal. Het Textiel hebben we hier ook geleverd dat de kleine zaal een echt gezellige zaal maakt voor film theater en gezelschappen.

Theater Orpheus Apeldoorn

Apeldoorn heeft dit jaar de Hanoszaal aangepakt. Hier zijn 3 trommeltrekken herplaatst en 2 trommeltrekken nieuw geleverd. Ook in de zaal is er een gondelsysteem gebouwd. Waarbij men gemakkelijk bij de vaste buizen kan komen. Wij vinden dit een zeer mooie zaal geworden op een hele korte tijd.

In de middenzaal zijn we ook bezig geweest. Hier hebben we de besturing van de tribune vervangen en verbeterd.

20151024_155741.jpg20151024_163219.jpg20150722_095409.jpg20150722_095325.jpg

Het Waegenhuys Leuven

Het Waegenhuys in Leuven heeft uitbereidingen gedaan op hun bestaande zaal. Hier hebben we een hoogtewerker geleverd en zwarte mdf die ze zelf geplaatst hebben. Wij hebben een zelfoptrekkende truss van 300kg geleverd. Klapluiken boven de trap, een zwarte afstopping met de juiste rails en buizen en ook nog een fond- en achterdoek.

De Vooruit Gent

In de Vooruit in Gent hebben we de concertzaal aangepakt. Hier hangen nu boven het podium 7 regelbare trommeltrekken. En in de zaal 6 zelfoptrekkende trussen. De trussen zijn voorzien van ons elastieken systeem om de kabels te geleiden. De trussen geven een mooi beeld in de zaal en men kan hier veel mogelijkheden mee. Gaat u zeker eens een kijkje nemen! We plaatsten ook een speciaal ontworpen goederenlift. Dit op werking van spira’s. 

20150902_182543.jpg20160524_200611.jpgIMG-20160513-WA0006.jpg20160525_153135.jpg

De Minard Gent

De Minard in Gent was een renovatieproject. Hier hebben we nieuwe roedes gehangen met extenders en elektrische kabilage , een nieuwe regiebrug, de lierenkamer geluidsdicht gemaakt voorzien van luiken, staaldraden vervangen, nieuwe wielen geplaatst en uitloopbeveiliging geplaatst op de lieren. Daarnaast hebben we ook gezorgd voor nieuw werklicht. Hiervoor hebben we Led-TL’s gebruikt.

Grafisch Lyceum Rotterdam

Het Grafisch Lyceum Rotterdam is verhuisd naar een nieuwe bestemming. In de nieuwe locatie hebben ze de lokalen opnieuw ingericht en een theaterinstallatie gegeven. Een grote ruimte kunnen ze in drie ruimtes opdelen. In iedere ruimte zijn 5 trommeltrekken geplaatst , deze 15 trommeltrekken in totaal worden centraal geregeld. De installatie is zo opgebouwd dat men later de ruimtes kan uitbreiden naar 9 trommeltrekken per ruimte. Wij hebben in verschillende ruimtes ook helmrailsen geplaatst voor het zij-zwart en wit aan te hangen. Zo is men zeer flexibel in het gebruik en leren van de technieken.

Sint-Franciscuscollege Heusden-Zolder

Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder. Heeft een volledig nieuw gebouw. De school heeft en klein theaterzaaltje. Deze zaal bevat een Trommeltrek, een zaaltrek, 9 vaste trekken, 8 potensystemen, 4 friezen, een elektrisch voorgordijn, een achterdoek en alle textiel. Alles word bediend door een centraal bedieningspaneel. De zaaltrek bevat ook nog 2 flip-flops.

Poppodium O13 Tilburg

Poppodium O13 in Tilburg is een deel vergroot. Wij hebben hier verschillende aanpassingen gedaan. Boven het toneel hebben we extra staal aangebracht. In de zaal hebben we een scheidingswand geplaatst die wanneer het moet de zaal halveert. Deze bestaat uit een stalen frame die aan 2 trommeltrekken naar beneden zakt. En men de panelen kan openklappen. Men lost de trommeltrekken en deze gaan omhoog met aan 1 trommeltrek een zwart doek. De zaal is nu afgesloten van het achterste deel. Ook hebben we een railssysteem boven het balkon geplaatst zodat het balkon met zwart kan gedicht worden.

 Schouwburg Cuijk

In het jaar 2014 hebben we in schouwburg Cuijk de toneeltoren leeg gesloopt. Dit betekende dat er een nieuwbouw zou komen. Ook in deze nieuwbouw hebben we een steentje mogen bijdragen. Hier hebben we een gridplafond in het schouwcafé geplaatst en zijtrekken in de grote zaal. Verder zijn er nog kleine aanpassingen gedaan zoals een verstelbare buis geplaatst op de portaalbrug en ophangingen voor de luidsprekers.

20150601_121258.jpg

deSingel Antwerpen

Instrumentenlift geplaatst in deSingel in Antwerpen. Het speciale aan deze lift is dat er een putdiepte is van maar 12cm. Hiervoor hebben wij deze lift ontworpen zodat er geen putdiepte nodig is.

cc. De Adelberg Lommel

In cc. de Adelberg in Lommel werd een trekkenwand installatie geplaatst die bestaat uit 12 elektrisch aangestuurde trekken. Deze worden aangestuurd door onze nieuwste software de Sencillo. Dit is een eenvoudig te bedienen software speciaal ontworpen voor de kleinere installaties. Deze kan zich uitbreiden tot 40 trekken. Het is zo ontworpen dat je altijd zicht op je werk moet hebben. Er mag hierbij niet bewogen worden boven mensen.

De Kluis Ommel

In de nieuwbouw van De Kluis in Ommel hebben ze nu ook een knus theater. Deze bestaat uit een filmdoek, achterdoek, een zestal poten, een voordoek en verschillende ophangbuizen. Ook leverde wij hier de verlichting zodat er in Ommel een mooie performance kan gegeven worden.

Europapark

In Europapark hebben we een leuke opdracht gehad voor in het spookhuis die rond halloween in Europapark te bezoeken was. In het eerste huis ‘Nightmare’ hebben we een bewegend spook gebouwd. Dit aan de hand van projectie en en bewegend doek. Dit heeft in zijn geheel een slag van 3m. Het geheel komt in beweging aan hand van sensoren.

De tweede locatie is ‘Big Shoe Casino’ hierin hebben we een draaiend rad aan het plafond moeten maken hieraan kwamen attributen te hangen.

Wildlands zoo Emmen

In Dierenpark Emmen zijn ze een nieuw gedeelte aan het bouwen. Wij hebben hier ook een steentje aan mogen bijdragen. Zo hebben wij bij de olifanten een natspuitsysteem mogen bouwen. Wanneer men aan de hendel heft zal er water komen. De snelheid waarmee je beweegt zal ook de hoeveelheid water die gespoten word bepalen. Dan hebben we nog een trilvloer geleverd. Deze vloer gaat trillen wanneer men hierop gaat staan.

20151105_132208.jpg

Grenswerk Venlo

In het gloednieuwe popcentrum Grenswerk te Venlo hebben we een takelsysteem met trussen gebouwd. Via aan touchscreen software is de gehele installatie te bedienen en overzichtelijk te zien op het scherm. Je kan een takel apart laten bewegen via selectie of als een volledig matras.

20140903_155143.jpg

Zwembad het Hofbad Den Haag

Het 50m bad van het zwembad heeft in het midden van het bad een trek gekregen. Deze word gebruikt om het bad te scheiden of een net in te hangen. Het project was een unieke ondervinding voor ons. De chloordampen die uit het water komen tasten de materialen sterk aan, deze zijn dan ook speciaal behandeld. De trek is radiografisch bedienbaar.

20140530_103048.jpg20140530_103426.jpg

Meppel

In Meppel is nieuwe school Stad&Esch gebouwd. Hierin hebben wij een vast grid voorzien op de hoogste verdieping. Aan de hand van snelle producten zat dit project er op een paar dagen helemaal in. Een week later is de koning op bezoek geweest in dit leuke zaaltje.

20141112_133254.jpg

Stadschouwburg Breda

Stadschouwburg Breda heeft in de foyer een zelfoptrekkende truss gekregen. Het idee is hier ontstaan van het concept door de kleine ruimte en zo hoog mogelijke hijshoogte. Als oplossing is de zelfoptrekkende truss ontstaan die eerder te zien was op onze beursstand van lounge.

New zebra Gent

Een zeer speciaal project in de Zebrastraat in Gent. Hijsinstallaties van bewegende schermen waarachter aquariums met piranha’s komen. En openklabare luiken boven de bar.

Rabobank Geldrop

Een leuke uitdaging in de Rabobank Geldrop. Hier hebben we 2 trussen geplaatst met daarop een hijsvoorziening om objecten de lucht in te hijsen. Daarnaast hebben we ook nog een eigen systeem bedacht om deze objecten aan te lichten. We hebben kleine lieren gemaakt met daarop dunne staaldraad waardoor voeding gaat. Daaronder hangen dan 2 spotjes. Je kan de lampen nu dus hangen op iedere gewenste hoogte en draaien in elke positie.

BER-140702-0309.jpg

Sint-Barbaracollege Gent

Naast cultuurcentra, theater en andere aparte projecten komt het ook steeds meer voor dat de scholen een trommeltrekinstallatie willen. Wij hebben deze mogen plaatsen in het Sint-Barbaracollege in Gent. Hier zijn 6 trommeltrekken geplaatst en 1 zaaltrek allemaal op vaste snelheid en simpel te bedienen.

20150413_151808.jpg